Ben je gelukkig?

      Comments Off on Ben je gelukkig?

Er zijn tijden geweest in mijn leven toen mij werd gevraagd of ik gelukkig was, en dit werd vaak gevolgd door me enigszins verward te voelen. Toen mij dit werd gevraagd, heeft een deel van mij het gevoel gehad dat ik ja moest zeggen, terwijl een ander deel van mij niets wilde zeggen.

De reden hiervoor is dat ik er niet naar streef gelukkig te zijn, verre van dat; Dat wil niet zeggen dat ik er alles aan doe om ongelukkig te zijn. Voor mij is het doel van het leven om een bevredigend leven te leiden – daar gaat het om.

Betekenis

Naarmate de tijd voorbij is, is dit iets dat ik heb gezegd toen ik deze vraag kreeg. En als mij wordt gevraagd of mijn leven voldoet, nadat ik dit heb gezegd, zal ik gewoonlijk de gebieden van mijn leven ingaan die voldoening geven.

Als ik bijvoorbeeld eenmaal een artikel heb geschreven, voel ik me meestal gelukkig. De reden hiervoor is dat ik iets heb gedaan dat echt betekenisvol voor me is – ik zal aan een aantal behoeften hebben voldaan.

2 soorten geluk

Kort daarna zal mijn humeur waarschijnlijk dalen, maar dat betekent niet dat ik van het ene uiterste naar het andere zal gaan. Ik zal terugkeren naar het middengebied of naar het midden van het emotionele spectrum.

Dit soort geluk is dan wat op de waarde gebaseerd geluk wordt genoemd, in tegenstelling tot op sensatie gebaseerd geluk. Het eerste type van geluk zal het resultaat zijn van het doen van iets dat voor mij belangrijk is en het tweede type van geluk zal het resultaat zijn van het nemen van iets of het hebben van een plezierige ervaring.

Ver terug

Voordat ik begon te schrijven, was ik meer geneigd om bepaalde ervaringen op te zoeken of dingen te consumeren die me in staat zouden stellen om me goed te voelen. Het perfecte voorbeeld hiervan was toen ik ‘s nachts op wilde gaan en dronken werd.

Gedurende deze tijd zou ik me geweldig voelen en ik zou niet willen dat het zou eindigen, maar deze ervaring zou niet duren en ik zou vaak wakker worden met een ruw gevoel. Ik kwam er al snel achter dat de nadelen compenseerden tegen de profs.

Voorbij geluk

Ik denk dat het misschien door het lezen van boeken van Osho was dat ik kwam kijken hoe nutteloos het is om gelukkig te willen zijn. In sommige van zijn boeken vertelt hij hoe plezier en pijn twee kanten van dezelfde medaille zijn.

Pijn volgt genot op dezelfde manier als de nacht de dag volgt. Niet alleen dit, hoe meer we iets willen, hoe moeilijker het is om het te bereiken; daarom zullen we waarschijnlijk meer van de dingen ervaren waarvan we proberen weg te rennen als we erop uit zijn om gelukkig te zijn.

Vermijding

Het was ook rond deze tijd dat ik ging zien dat als ik gelukkig wilde zijn, dat meestal was omdat ik iets probeerde te vermijden. Dit had misschien kunnen betekenen dat ik pijn had, of dat het misschien te maken had met hoe ik iets waarnam.

Toen ik eenmaal had doorgemaakt hoe ik me voelde of mijn perspectief veranderde, was de behoefte om het leven anders te ervaren vaak verdwenen. Ik herinner me dat ik met een therapeut sprak die Vijay Rana heet, en hij zei dat voor hem, gelukkig zijn was alles te weten dat hij alles aankon wat hij wilde. Dit gaat allemaal over veerkrachtig zijn.

Een tevreden blik

Hoewel dit niet per se hoeft te betekenen dat hij altijd een glimlach op zijn gezicht zal hebben, zal het hem waarschijnlijk een gevoel van geloof geven en hem toestaan los te laten en erop te vertrouwen dat hij OK zal zijn, wat er ook gebeurt.

Toen hij dit zei, dacht ik dat dit een goede manier van zijn was. In plaats van te proberen iets te jagen dat niet kan worden gedaan, was hij meer geïnteresseerd in aanwezigheid; samen met het werk dat hij vervulde.

Tenslotte

Terugkomend op wat ik in het begin zei, denk ik dat de reden waarom ik de behoefte voelde om ja te zeggen, op mij neerkwam waarvoor goedkeuring nodig was, en ja zeggen werd gezien als een manier voor mij om aan die behoefte te voldoen. Ik vreesde ook dat als ik nee zou zeggen, ik zou moeten praten over waarom dat zo was.

Dit zou ertoe geleid hebben dat ik angst en schaamte ervoer, en dat was het laatste dat ik wilde ervaren. In de loop van de tijd ben ik gaan zien dat gelukkig zijn een bijproduct is van een leven dat voldoet.

Bron:
Sterrenbeeld | Horoscoop Ram | Horoscoop Stier | Horoscoop Tweeling

https://zodiac-horoscoop.nl/