e-sigaretten & e-liquids

      Comments Off on e-sigaretten & e-liquids

Als je op straat rond loopt en eens goed om je heen kijkt valt het zeker op; steeds meer consumenten dampen een e-sigaret in plaats van dat ze een zeer schadelijke tabak sigaret roken. De consument begint zich steeds meer bewust te worden van het feit dat een e-sigaret wel degelijk voordelen heeft ten opzichte van een tabak sigaret. Wellicht handig om even uit te leggen; een e-sigaret is een relatief eenvoudig elektrisch apparaatje dat een nicotine oplossing verdampt met als doel dat de damper nicotine in zijn bloedbaan krijgt. In e-sigaret land is er veel keuze tussen soorten en maten e-sigaretten, zoveel keuze dat consumenten die willen stoppen met roken en willen beginnen met dampen de bomen door het bos niet meer zien. Dat zorgt voor veel verwarring, helaas besluiten consumenten hierdoor regelmatig “dat dampen is toch maar niets voor mij, veel te ingewikkeld”.

Soorten e-sigaretten

Eenvoudig gezegd zijn er twee soorten e-sigaretten; de penvormige, die kennen we allemaal wel. Dat is de e-sigaret in de vorm van een pen, veel al zijn deze bedoelt voor startende dampers. Uit deze penvormige e-sigaretten komt meestal ook niet heel veel damp met als gevolg dat snel gezegd wordt dat het niet werkt. Modbox; dat zijn die beruchte grote e-sigaretten waar die dikke wolken damp uit komen. In tegenstelling tot een pen vormige e-sigaret kun je aan een modbox zowat alles naar jouw zin instellen. Dat heeft natuurlijk als gevolg dat de damp ervaring vele male prettiger wordt ervaren en consumenten deze ook blijven gebruiken en niet terug vallen op het roken van tabak.

Welke e-liquid kopen

Als je weet welke e-sigaret je wil gaan gebruiken om te beginnen met dampen ben je er nog niet. Je dient hierna nog een e-liquid te kiezen om te dampen met de e-sigaret. E-liquid is een nicotine oplossing opgebouwd uit zoetstoffen, nicotine en water. Het kiezen van een smaak is een persoonlijke keuze, wij kunnen je daar dan helaas ook niets over adviseren. Behalve het feit dat e smoking een e-liquid is met een hele lekkere pure smaak zonder chemische na smaak en deze is ook nog een verkrijgbaar voor een heel zacht prijsje. Als je e-liquid wil gaan kopen is het na de smaak gekozen te hebben belangrijk dat je het juiste nicotine gehalte neemt om te gaan dampen. Damp je een e-liquid met te weinig nicotine dan zal je zo iets hebben van mmm dit smaakt lekker maar veel meer heb ik er ook niet aan. Is dat jouw ervaring, ga dan een stap hoger in het nicotine gehalte. Iemand die een e-liquid dampt met teveel nicotine zal een onprettig gevoel in zijn keel ervaren en kan in het ergste geval heel erg duizelig worden. Is dat wat jij ervaart, ga dan een stap terug in nicotine gehalte.