Humidor en design

      Comments Off on Humidor en design

Humidor en ambachtelijk design

In dit artikel aandacht voor de aanwezigheid van echte ambacht in het design van een humidor. Onze specialisten reizen de gehele wereld rond, zowel privé als zakelijk. Tijdens deze reizen worden veel sigarenwinkels, maar ook fabrikanten van humidors en hun merken bezocht. Vanwege de globalisering zijn ook in de wereld van de humidors veel kleinere, traditionele en lokale merken opgeslokt door de grotere. De laatste tientallen jaren hebben veel merken deze situaties meegemaakt waarbij het landschap en aanbod van ambachtelijk gemaakte humidors is gewijzigd. Dit hebben we voornamelijk tijdens ons jaarlijkse bezoek aan Inter-tabac geconstateerd. Het afgelopen decennia is er veel veranderd op Europa’s grootste beurs voor tabacco en accessoires. Gelukkig hebben wij een goede samenwerking opgezet met een aantal ambachtelijke timmerlieden welke de door ons gestelde eisen nauwgezet opvolgen. Dit natuurlijk voor de mooi ontworpen humidors op maat. Voor de andere humidors van de merken Liebherr en Adorini hebben we te maken met kleine merken welke meegegroeid zijn met de globalisering en nu wereldwijd operationeel zijn. Desondanks zijn het bedrijven welke opereren in een nichemarkt en daardoor zeer ambachtelijk omgaan met het design van humidors. Voor de geproduceerde Liebherr en Adorini humidors hebben we te maken met zeer innovatieve bedrijven welke continue de lat hoger leggen om het allerbeste te kunnen aanbieden. Uit ervaringen weten we dat sigarenklanten namelijk zeer veeleisende wensen hebben, wat uiteraard voor ons logisch is omdat we waar willen voor het door ons verdiende en besteedde geld.

 

Wij als sigarenwinkel krijgen veel verschillende soorten en merken humidors aangeboden. In deze wereld is er gelukkig nog oog voor een overweldigend rijke historie, mooie ambacht, functionaliteiten, innovaties en kwaliteit. Om die reden hebben wij enkele ambachtslieden en familiebedrijven om ons heen verzameld om dit aanbod te kunnen blijven handhaven. We weigeren dan ook om eenheidsworsten uit Azië toe te laten via onze voordeur. Natuurlijk heeft het wereldwijde web hier enigszins roet in het eten gegooid, want vanaf een beeldscherm is het onmogelijk in te schatten of het gaat om een ambachtelijk, goed ontworpen humidor gemaakt van echt Spaans cederhout en kwaliteitsmaterialen. Op dit moment merken we dat de consument zich hier van bewust aan het worden is en weer graag bij ons het gesprek aan gaat over kwaliteit en ambachtelijk design. Er is veel interesse naar echt handwerk van hoge kwaliteit. Het is belangrijk dat het om een eerlijk product gaat. Het voelen en beleven is een belangrijk aspect geworden bij het winkelen naar een humidor en daar speelt onze winkel graag op in. Onze klanten hechten waarde aan lokaal, kennis en tastbaarheid. Natuurlijk werken we graag met de ooit kleine Liebherr en Adorini, welke inmiddels multinationals zijn geworden. Echter we werken alleen graag met deze bedrijven omdat wij als sigarenwinkel in staat zijn het verhaal van het product over te brengen. Zonder onze specialisten zou het hier enkel gaan om een product op het schap van een grote, onpersoonlijke multinational.

 

Met onze humidor op maat spelen wij in op de zogenoemde arts-and-craftsbeweging. Volgens onze bron is dit een beweging welke onstond rond 1880. Het is een stroming welke is gestart door de onpersoonlijkheid welke voortkwam uit industrialisering op het gebied van design, het verdwijnen van echte ambachtslieden en het alledaagse leven. Zoals gezegd leveren we graag verschillende merken van humdors, echter met dit aanbod bieden we een heel persoonlijke humidor. Een humidor welke voorkomt uit de diepste wensen van onze klanten en waarnaar wij met plezier luisteren. Het aanbod wat wij onze klanten kunnen doen is enkel mogelijk vanwege onze diepe wortels van opgebouwde relaties met kritische en intelligente mensen. Samen zijn wij continue opzoek naar de meest kwalitatieve materialen in combinatie met het maken en moderniseren van design. Onze klanten waarderen de echte betekenis welke de speciaal voor hen gemaakte humidor met zich meebrengt. Wij geven het gevoel dat een humidor gemaakt is door een echte mensen met 2 rechterhanden. Natuurlijk vergelijken we nooit de merken en hun massaproductie ten opzichte van het heel persoonlijk en perfecte werk op maat.

 

Binnen ons grote netwerk van ambachtslieden hebben we ontdekt zit een groot verschil. Sommigen maken graag gebruik van de computer om te ontwerpen. Ze zijn nog steeds onder de indruk van het kunnen van een computer en willen dit graag delen door mooie grafische ontwerpen te maken. Anderen tekenen het ontwerp graag uit met hun handen. Snelheid en gemak verloren het afgelopen decennium het vaker van de precisie van aandacht en ambacht. Terecht, want we mogen onder de indruk zijn van creatieve breinen die met hun kennis en hun handen prachtige creaties kunnen maken met gebruik van de mooiste en meest luxueuze materialen. Het is om die reden dat we dankzij deze samenwerkingen continue meer kennis en ervaring hebben over en met humidors. Andere verschillen tussen de ambachtslieden is het gebruik van apparatuur. Sommigen zijn zeer innovatief en hebben de nieuwe, laatste apparatuur in huis om humidors in elkaar te zetten. Andere ambachtslieden werken enkel kleinschalig en met de hand. Vooral de laatste groep, welke zeer lastig bereikbaar is, maken zeer mooie en onderscheidende humidors. Het doet ons vaak denken aan de humidors welke geveild worden op de jaarlijkse Cubaanse en Dominicaanse festivals voor sigaren. Hier gaan we jaarlijks naar op reis om ons onder te laten dompelen in culturen en tradities waarin handwerk volop wordt gewaardeerd. Als u deze humidors ziet en de maker ontmoet komt u vanzelf achter het echte, eerlijke verhaal van het ontwerp tot en met het moment in uw bezit is. Door een maker van een humidor te ontmoeten krijgt het een verbintenis met een betekenis. Op dat moment is de oorsprong bekend, van welke houtsoorten en materialen het is gemaakt op welke manier en door wie.

 

We willen u dus voorzien van een ambachtelijk gemaakte humidor waarvan de eerlijkheid en echtheid belangrijk is. Deze aanschaf is niet voor iedereen op elk moment in zijn of haar leven voorbestemd, maar laten we trachten met zijn allen te beseffen dat het de gespecialiseerde sigarenwinkel is welke in staat is om u de juiste humidor aan te bieden.

Sigaren Humidor Kabinet Online Kopen met Laagste Prijsgarantie