Bestmovierankingonline
Image default
Tourism

Beleef het platteland op de boerencamping

Droom jij ook weleens weg bij het idee om op een boerderij of op het platteland te leven? Op een plek waar je wordt omgeven door ruimte en rust? Waar je ’s ochtends de koeien ontspannen tussen de flarden ziet staan. Zonder stress, zonder zorgen? Wat een mooie droom is dat.

Niet iedereen is al zover dat ze die droom kunnen laten uitkomen. Maar met een verblijf op een boerencamping in Overijssel heb je the next best thing. In Nederland zijn meer dan 1200 boerencampings, verenigd onder de vlag van de SVR. En een groot deel van die boerencampings vind je in Overijssel.

Een boerencamping is een heel ander soort camping dan een reguliere camping. Het is er kleinschaliger en eenvoudiger. Kies voor een boerencamping als je even een stapje terug wilt doen. Niet alleen qua levenstempo, maar ook een stap terug in de tijd. Naar de tijd zonder constante prikkels van smartphone en tablet.

Leg de devices aan de kant en help mee op de boerderij. Lekker zelf de handen uit de mouwen steken om de boer te helpen, daarin zit de grote charme van het boerenkamperen. Voeder de dieren of help eieren rapen.

Weet wel dat boerencampings géén stap terug in de tijd zijn als het aankomt op de faciliteiten. Ja, in de beginjaren was een boerencamping weinig meer dan een weilandje met een sanitairgebouwtje, maar de moderne boerencamping heeft fatsoenlijk sanitair, goede speelvoorzieningen en ruime plekken.

Vanaf de boerencamping is een uitstapje zo gemaakt. Bijvoorbeeld naar NP de Weerribben-de Wieden, of een van de Hanzesteden (Zwolle, Hattem, Deventer) in de buurt.

Een boerencamping is iets anders dan de hypertoeristische camping. Op de boerencamping kom je tot rust. Leef de droom alvast een beetje vooruit en boek vandaag nog je verblijf via www.visitoost.nl.