Bestmovierankingonline
Image default
Architecture

Jouw kleine woonkamer groter doen laten lijken dan dat hij is? 4 tips!

Krijg je nog net geen claustrofobie wanneer je jouw woonkamer binnenstapt? Zou je jouw kleine woonkamer graag groter doen laten lijken dan dat hij in werkelijkheid is? In deze blog geven wij jou graag vier tips waarmee iedere ruimte optisch groter lijkt. Op de wc na dan… Ben je nieuwsgierig geworden? Lees dan even verder!

 

Lichte kleuren zijn the key

 

Donkere, sombere kleuren en een kleine ruimte zijn geen goede match. Donkere kleuren kunnen een toch al kleine kamer nóg kleiner doen lijken. En dat wil je absoluut voorkomen! Lichte kleuren daarentegen zijn the key. Door gebruik te maken van lichte kleuren als wit, crème en beige kan het licht dat de kamer binnenvalt goed weerkaatst worden en krijgt de ruimte een andere en vooral ook open uitstraling.

 

Less is more

 

Less is more. Ook bij de inrichting van een kleine ruimte is het goed om dit zinnetje in je achterhoofd te houden. Mensen zijn al snel geneigd om een kamer vol te proppen met allerlei meubels, decoraties en accessoires. Begin echter eerst met die meubels die echt nodig zijn, zoals een bank en een eettafel plus stoelen. Kijk vervolgens stap voor stap welke spullen je nog meer wilt toevoegen. Zorg ervoor dat het geen overkill wordt. Houd het aantal accessoires en decoraties daarom beperkt.

 

Haal het zonnetje in huis

 

Zoals hierboven al is gezegd weerkaatsten lichte kleuren het binnenvallende licht goed. Maar dan moet er natuurlijk wel sprake zijn van licht dat de ruimte binnen valt. Ben je nog op zoek naar geschikte raambekleding waarmee je helemaal zelf de lichtinval kunt bepalen? Met jaloezieën zit je altijd goed! Jaloezieën kun je namelijk net zo ver laten zakken, optrekken, openen en dichtdraaien als je zelf wilt. Zo kun je het zonnetje in huis halen, maar zit je tegelijkertijd wel lekker privé.

 

De legrichting van de vloer

 

Heb je tapijt? Dan kun je deze tip overslaan. De legrichting van de vloer is namelijk vooral van belang bij een laminaten vloer. Wanneer je laminaat gaat leggen kun je dat op twee manieren doen: in de lengte of in de breedte van de ruimte. Door het laminaat in de lengterichting te leggen, in de richting van het raam, lijken niet alleen de planken maar ook de kamer zelf een stuk groter.

 

https://raamdecoratiedeal.com/