Bestmovierankingonline
Image default
Shopping

Verschil tussen verschillende tweepersoonsbedden matrassen

Verschil tussen verschillende tweepersoonsbedden matrassen

Een tweepersoonsbed en een volwaardig matras hebben dezelfde afmetingen. De termen “tweepersoonsbedden” en “matrassen van ware grootte” worden vaak door elkaar gebruikt.

Als u naar matrasmaten verwijst, zijn “dubbel” en “volledig” precies hetzelfde. Hoewel volledige bedden tweepersoonsbedden worden genoemd, kunnen ze geen plaats bieden aan twee volwassen slapers.
De naam “volledig” werd populair in de jaren 1870 toen meubelfabrikanten de afmetingen van tweepersoonsbedden standaardiseerden. Tweelingbedden werden de standaardmaat voor een eenpersoonsbed, terwijl volledige matrassen, zoals de matras 180×200, de standaardmaat werden voor tweepersoonsbedden .

Wat is een tweepersoonsbed?

Tweepersoonsbedden waren populair onder stellen vóór de introductie van de grote matras maten. Het delen van een tweepersoonsmatras, zoals de matras 180×200, biedt slechts 27 bij 75 centimeter ruimte voor elke slaper, wat meestal niet genoeg is voor een goede nachtrust.

In de jaren veertig sliep men voornamelijk op standaard matrassen van twee aparte bedden en een volledige matras 180×200. Maar later, in de jaren 1950, werden de grotere bedden zoals de kingsize en queensize bedden geïntroduceerd en begonnen ze aan populariteit te winnen. 

Na de Tweede Wereldoorlog beleefde de wereld een economische boom. Rijke burgers met grote huizen in de buitenwijken hadden een grotere matras nodig voor hun grote kamers. Met al deze veranderende trends verloren de tweepersoonsbedden hun bekendheid aan queensize en kingsize bedden.

Wat is een volledige matras?

Een volledige matras 180×200 is hetzelfde als een tweepersoonsbed. Volledige bedden worden vaak gebruikt in studentenhuizen. Ze passen ook goed in studio’s of kleinere kamers, waar de ruimte beperkt is. Een volwaardig bed is het meest geschikt voor een kamer van vijf meter bij vijf meter. Houd bij het opstellen van je bed rekening met de benodigde ruimte voor meubels en rondlopen. Je laat best minstens 2 tot 3 meter ruimte aan alle kanten van het bed, behalve aan de kant tegen de muur.

Volledige matrassen  zijn vaak verkrijgbaar in vijf hardheidsgraden om aan verschillende lichaamstypes en comfortvoorkeuren te voldoen. Je vindt ze in zacht, normaal zacht, normaal, normaal hard of hard.

tweepersoonsbedden