Bestmovierankingonline
Image default
Shopping / Tobacco

Waterpijp roken? Welk smaakje kies jij?

Hoewel het roken van sigaretten nog steeds jaarlijks afneemt, stijgt de vraag naar waterpijpen. Een waterpijp bestaat uit een glazen vaas met daarop een schacht met één, twee of vier uitgangen. Aan die uitgangen horen waterpijpslangen te zitten en bovenop de schacht bevindt zich een as schaaltje en een waterpijpkop. Het is de bedoeling dat je de waterpijpvaas vult met water en het tabakskopje met waterpijptabak of waterpijpsteentjes.

Nederlandse mensen die hun roots in het Midden Oosten hebben kiezen meestal voor waterpijptabak. Smaaktabak van de merken Naghla en Al fakher. Nederlanders die hun roots in Europa hebben kiezen tegenwoordig meestal voor waterpijpsteentjes. Waterpijpsteentjes bestaan nog niet zo heel lang. Het is ooit bedacht door een Duits bedrijf. Er ontstond namelijk een probleem met het roken van nicotine in openbare ruimte. Dit verbod zou er voor kunnen zorgen dat veel shisha lounges zouden moeten opdoeken. Door het gebruik van waterpijpsteentjes wordt er geen nicotine gerookt en mochten die bedrijven open blijven.

De waterpijpsteentjes, ook wel dampsteentjes genoemd, zijn net als bij tabak, in verschillende smaakjes verkrijgbaar. De meest geliefde smaakjes zijn watermeloen, aardbei, frambozen en mango. Het smaaktabak is niet alleen verkrijgbaar in fruitige smaakjes. Je kunt bijvoorbeeld ook kiezen voor het smaakje met appeltaart, whiskey, x on the beach en mint. Iedereen heeft een andere voorkeur natuurlijk.

Het gebruik van smaaksteentjes is in principe het zelfde als bij waterpijptabak. Nu leg je in de tabakskop geen tabak maar aromatische steentjes. Je bedenkt het tabakskopje vervolgens met aluminiumfolie, je prikt er wat gaatjes in en legt er 1 of 2 waterpijpkooltjes op. Qua waterpijpkooltjes raden we je die van Bamboocha aan. Qua waterpijpen zijn die van het merk Aladin erg goed. Wil je echt een authentiek exemplaar zoals je die in Egypte vindt? Kies dan voor een waterpijp van het merk Khalil Mamoon. Deze modellen zijn zo mooi, dat je ze ook als decoratiestuk in je interieur kunt zetten.