Bestmovierankingonline
Image default
Education

Zorg voor veiligheid binnen uw bedrijf met een cursus keuren elektrisch gereedschap

In een cursus keuren elektrisch gereedschap leert u hoe u een veiligheidskeuring voor een elektrisch apparaat uitvoert. Het gaat hierbij meestal om gereedschap. Bedrijven kiezen er gelukkig steeds vaker voor om hun gereedschappen periodiek te laten controleren op veiligheid. Hiermee wordt ook de veiligheid van de medewerkers gewaarborgd. Als mensen dagelijks met apparaten werken, dan valt het wellicht niet op dat er een risico is, vanwege bijvoorbeeld een beschadigd netsnoer of een andere tekortkoming. Door de cursus keuren elektrisch gereedschap te volgen leert u hoe u dit soort problemen kunt signaleren en hierop maatregelen te nemen.

Keuren volgens de officiële NEN 3140 norm

Voor de veiligheid van elektrisch gereedschap bestaat een officiële norm, de NEN 3140. Tijdens een cursus keuren elektrische apparaten komt deze norm uiteraard uitgebreid aan bod. Hierin staat precies beschreven aan welke eisen een apparaat moet voldoen om veilig te kunnen worden gebruikt. U leert in de eendaagse cursus niet alleen alles over deze norm, maar ook hoe u testapparatuur moet gebruiken en hoe u omgaat met apparaten voor 230 volt en 400 volt. Als een apparaat niet veilig is, kunt u de gebruiker adviseren wat te doen. Moet het apparaat worden vervangen of is herstel eventueel mogelijk?

Het juiste adres voor een goede cursus voor apparaten keuren

Wilt u een cursus keuren elektrisch gereedschap volgen? Kijk dan op de website van Omega Training & Inspectie. Hier vindt u een interessante cursus die op verschillende locaties in Nederland wordt gegeven. Als u binnen uw bedrijf meerdere mensen wilt laten opleiden, dan is een in company training ook mogelijk. U kunt contact opnemen om hier afspraken over te maken. Voor het volgen van een cursus door één medewerker van uw bedrijf betaalt u 199 euro exclusief btw. Bij inschrijving van meerdere cursisten uit hetzelfde bedrijf ontvangt u een korting.

https://omegatraining.nl/